Friday 17 February 2017

Διατροφή & Εξετάσεις: Τί να φας πριν το τεστ!!

Διατροφή & Εξετάσεις: Τί να φας πριν το τεστ!! Μην μπουκώνεις τα παιδιά και μην πίνεις πολλούς καφέδες!! Τί επηρεάζει το στρες και την συγκέντρωση πριν από  διαγωνίσματα και μέρες που απαιτούν το 100% της επίδοσης!
#1 Σωστό πρωινό.
Κανείς δεν πρέπει να πάει στις εξετάσεις με άδειο στομάχι. Ένα καλό πρωινό δεν είναι κλισέ αλλά απαραίτητο για να ξεκινήσει η δύσκολη μέρα των εξετάσεων. Πρόσεξε τα εξής:
  • Όχι μεγάλο και βαρύ πρωινό. Το στομάχι χρειάζεται πολύ ενέργεια για να χονέψει ένα βαρύ γεύμα, αλλά την μέρα των εξετάσεων θέλεις όλη την ενέργεια στην υπηρεσία του εγκεφάλου.
  • Αυγά. Προωθούν την αντιληπτική ικανότητα και ενισχύουν την μνήμη. Δύνουν την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθεις στην διάρκεια μιας μεγάλης μέρας.
  • Λίγη μαύρη σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα προωθεί τις εγκεφαλικές λειτουργίες και αγρυπνά την οξυδέρκεια.
#2 Να ΜΗΝ φας
  • Σοκολάτες και γλυκάκια. Δίνουν ενέργεια περιστασιακά και ρίχνουν απότομα τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού στην πορεία.
  • Κρουασανάκια, τυρόπιτες και λοιπά από τον φούρνο. Προτίμησε αλεύρι ολικής αλέσεως στις τροφές πριν τις εξετάσεις που διασπώνται πιο εύκολα και δεν ταλαιπωρούν το στομάχι.
  • ΜΗΝ πιείς πολύ καφέ. Προκαλεί ταχυκαρδία, νευρικότητα και αυξάνει το άγχος. Μία κούπα φτάνει για να σε τονώσει.
  • ΜΗΝ κάνεις δίαιτα , είναι σε βάρος σου! 
#3 Νερό
Η σωστή ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική. Παρατίνει την συγκέντρωση και μας βοηθά να μην κουραζόμαστε τόσο εύκολα. Φυσικοί χυμοί και γάλα βοηθούν εξίσου, αλλά προσοχή με τα αναψυκτικά που αυξάνουν τα σάκχαρα του αίματος απότομα και λίγο αργότερα προκαλούν εξίσου απότομη κόπωση.

#4 Τα λεγόμενα Brain boost foods!
Ψάρια, ξηροί καρποί, blueberries και καλής ποιότητας ελαιόλαδο, είναι από τα πιο σημαντικά της κατηγορίας. Αυτά παρέχουν στον οργανισμό μας Ω-3 και Ω-6 λιπαρά που χαρίζουν στον εγκέφαλο μας τα συστατικά που χρειάζεται ώστε να λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων του. Σχετίχονται έντονα με την ευστροφία και την διατήρηση της προσοχής και της συγκέντρωσης μας. Όλα αυτά είναι σύμμαχοι μας στις εξετάσεις!!

Για να μην χάνεις άρθρο και να παίρνεις αμέσως ειδοποίηση για όλες τις νέες συμβουλές πάτησε το κουμπί "Παρακολούθηση" και κάνε subscribe στο youtube στην Αρχική Σελίδα. Ακολούθησε στο Google+ για να μην χάνεις τις ανανεώσεις των συλλογών! 
Διάβασε περισσότερα για: 4 Βήματα για Proficiency 


της Μελπομένης Κ. Ιωαννίδου

No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!