Tuesday 7 February 2017

Το παιδί σου "δεν παίρνει" τα αγγλικα; Αιτία&Λύση!

Πληρώνεις φροντιστήρια και δασκάλους αλλά το παιδί σου ακόμη δυσκολεύεται; Τί κάνεις όταν οι δασκάλες λένε ότι "δεν τα παίρνει" και το παιδί στεναχωριέται; Μάθε την αιτία και τη λύση ώστε να μπορείς να υπερασπιστείς το παιδί σου!


Κατ'αρχάς δεν υπάρχει παιδί που "δεν τα παίρνει" ή δεν είναι "για γράμματα" . 

Όποιος μιλά έτσι για ένα οποιδήποτε παιδί δεν είναι ευσυνείδητος παιδαγωγός και αν είναι αυτός που επέλεξες να πληρώνεις για να διδάξει τα παιδιά σου, ξανασκέψου το γρήγορα! Κάθε παιδί είναι μοναδικό και αξίζει ανάλογη μεταχείρηση ώστε να αναπτυχθούν οι προσωπικές του δυνατότητες στο έπακρον. Γιατί , λοιπόν, σου λένε έτσι για το παιδί σου;

Αιτία 1η: Φτωχή εκπαίδευση των καθηγητών αγγλικών στην Ελλάδα.
Πρίν πιστέψουμε ότι μας λένε οι καθηγήτριες με κλειστά μάτια, επειδή είναι "ειδικοί" πρέπει να συνειδητοποιήσουμε σε ποιόν τομέα είναι ειδικοί. Ένας φιλόλογος είναι ειδικός στην εκάστοτε γλώσσα, αλλά δεν αρκεί αυτό όταν δουλεύεις με παιδιά! Οι καθηγητές αγγλικών στην Ελλάδα τελειώνουν τα τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας της χώρας μας, τα οποία δεν είναι παιδαγωγικές σχολές. Δηλαδή οι απόφοιτοι δεν έχουν κάνει επαρκή σε διάρκεια  πρακτική, ούτε αρκετά μαθήματα παιδαγωγικής και παιδοψυχολογίας. Αυτά όλα είναι απαραίτητα ώστε να αποκτήσει κανείς στοιχειώδη εμπειρία στην συναναστροφή με μικρά παιδιά και να γίνει ικανός να τα εκπαιδεύσει με σεβασμό στην ψυχή και τις ανάγκες τις ηλικίας τους. Έτσι, εάν το παιδί σου ξεφεύγει από την νόρμα, κάποιοι δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν και ρίχνουν το φταίξιμο στο παιδί!!

!Θυμήσου! Οι απόφοιτοι αγγλικής φιλολογίας στο εξωτερικό δεν γίνονται δάσκαλοι χωρίς ειδίκευση ανά ηλικία, βαθμίδα εκπαίδευσης, ειδικές εξετάσεις, μετεκπαιδεύσεις. Πολλοί απόφοιτοι ασχολούνται με γλωσσολογικά ζητήματα, μεταφράσεις, editing κ.ά. 

Λύση: Διάλεξε με προσοχή τους δασκάλους των παιδιών σου και μην κοιτάς μόνο ποιό φροντιστήριο είναι πιο κοντά ή ποιό έχει τις πιο πολλές επιτυχίες στα πτυχία γλωσσομάθειας.

Για να μην χάνεις άρθρο και να παίρνεις αμέως ειδοποίηση για όλες τις νέες συμβουλές πάτησε το κουμπί "Παρακολούθηση" και κάνε subscribe στο youtube στην Αρχική Σελίδα. Ακολούθησε στο Google+ για να μην χάνεις τις ανανεώσεις των συλλογών! Μετά συνέχισε να διαβάζεις: 
Αιτία 2η: Προσανατολισμός στις εξετάσεις.
Η μάστιγα των εξετάσεων στη χώρα μας έχει σχεδόν εξ'ολοκλήρου αρνητικά αποτελέσματα στην εκπαίδευση των παιδιών. Συχνά τα τμήματα είναι μεγάλα, το πρόγραμμα πολύ πιεστικό, όλα τα παιδιά πρέπει να προχωρούν με τον ίδιο ρυθμό ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία τους και η φήμη του φροντιστηρίου. Δυστυχώς όμως τα παιδιά δεν είναι ρομπότ. Δεν αφομοιώνουν  όλα με την ίδια ταχύτητα και στον ίδιο βαθμό. Εξετάζονται όμως όλα την ίδια στιγμή με το ίδιο τεστ. Έτσι φαίνεται ότι μερικά παιδιά δεν "τραβάνε" τόσο πολύ. Επιπλέον, το άγχος που μπορεί να προκαλέσουν οι εξετάσεις στα παιδιά και ο ανταγωνισμός εντός τάξης, συχνά είναι τόσο μεγάλα που πολλά παιδιά "κολλάνε" και δεν προοδεύουν. Δεν φταίει ούτε το μυαλό τους που δεν φτάνει, ούτε η καθηγήτρια. Είναι ένα ψυχολογικό φαινόμενο που προσκολλά την μάθηση. 

Λύση: Παρακολουθούμε το παιδί. Δεν κοιτάμε μόνο αν έκανε τα μαθήματα του ή αν πήρε καλό βαθμό, αλλά και πώς νιώθει εντός τάξης, εάν του αρέσει η δασκάλα, εάν τάχα αρρωσταίνει πρίν τα διαγωνίσματα, εάν έχει φίλους στο φροντιστήριο. 
Περισσότερα σχετικά με την παράνοια των εξετάσεων αγγλικών στην Ελλάδα σε αυτό το βίντεο!
Για νέα άρθρα σχετικά με τα αγγλικά και δωρεάν μαθήματα αγγλικών πάτησε Παρακολούθηση στην αρχική σελίδα.
Δες 4 βήματα να θυμάται το παιδί σου το μάθημα!! Παιδί & Μνήμη
Θέλεις να μάθεις κι άλλα για την συμπεριφορά των παιδιών σου και την επίδοση τους; Διάβασε και αυτό: Αγγλικά και προσχολική ηλικία: 5 DIY τρόποι για έφεση στα αγγλικά!

No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!