Monday 27 March 2017

READING: 11 Eρωτήσεις που "πέφτουν" ΠΑΝΤΑ! S.O.S Vocabulary για Lower/Proficiency READING !!



Cambridge/MichiganReading
Ερωτήσεις που "πέφτουν" πάντα !
Όλο το S.O.S Vocabulary για Reading στα Αγγλικά. Λεξιλόγιο για να καταλαβαίνεις τί σε ρωτάει και να ξέρεις τί σε περιμένει! Μια συλλογή των πιο συνηθισμένων ερωτήσεων READING των μεγάλων εξετάσεων Αγγλικών lower & proficiency!!


  • According to the passage...
 According to the writer...
Σημαίνει "Σύμφωνα με το απόσπασμα, ή σύμφωνα με τον συγγραφέα"... Εδώ σε ρωτάνε τί ισχύει από τα a,b,c,d, σύμφωνα με αυτά που διάβασες. Ή, αναλόγως με την εξέταση, σου ζητούν να γράψεις μερικές σειρές, διευκρινίζοντας κάτι, σύμφωνα με το κείμενο.  

  • What does the word "X' in line "X" refer to?
Σημαίνει " Σε τί αναφέρεται η λέξη "Χ" στην γραμμή "Χ" . Για να απαντήσεις σωστά πρέπει να διαβάσεις τουλάχιστον μια πρόταση πρίν την λέξη "Χ".  Συχνά τα Χ είναι προσωπικές αντωνυμίες που χρησιμοποιούνται αντί του υποκειμένου, το οποίο είναι το ίδιο με αυτό της προηγούμενης πρότασης.
 
  • What is implied about...?
What does the writer convey about...?
"Τί υπονοείται σχετικά με... ή τί εκφράζει ο συγγραφέας σχετικά με..." Εδώ ψάχνεις πληροφορίες που δεν βρίσκονται στο κείμενο εντελώς ξεκάθαρα, αλλά ο συγγραφέας αφήνει έντονα να εννοηθούν.
  • What can be inferred about "X" from the text?
Δηλαδή, " τί μπορούμε να συμπεραίνουμε σχετικά με το Χ από το κείμενο;" Η απάντηση εδώ θα πρέπει να είναι το λογικό συμπέρασμα από τις θέσεις του συγγραφέα. Πρόσεξε πολύ! Δεν ζητούν το δικό σου συμπέρασμα ή γνώμη αλλά απάντηση βασισμένη στο κείμενο! Ειδικά εάν είναι ερώτηση πολλαπλής επιλογής διάλεξε προσεκτικά!
  • Why is "X" mentioned ?
"Γιατί αναφέρεται το Χ;" Σε αυτήν την περίπτωση θα απαντήσεις σωστά εάν κατάλαβες την πρόθεση του συγγραφέα σχετικά με το Χ.

  • What conclusion can be drawn from "X" ?
Αυτό σημάνει "Σε τί συμπέρασμα καταλήγουμε σχετικά με το Χ;" Και σε αυτήν την περίπτωση απαντάμε πολύ προσεκτικά, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Don't miss brand new video about THE SPEAKING MODULE on youtube: check it out!!
 
  • What is suggested about "X"?
"Τί υπονοείται σχετικά με το Χ;" Εδώ η λέξη suggest βλέπουμε πως χρησιμοποιείται ώς υπονοώ, δηλαδή ψάχνουμε πληροφορία που είναι λιγότερο ξεκάθαρη στο κείμενο.
 
  • What is the main purpose of the text? 
" Ποιός είναι ο βασικός σκοπός του κειμένου; " Αυτή είναι μια ερώτηση super S.O.S στην οποία θα πρέπει να εξασκηθείς καλά και επίμονα. Εξασκήσου στην κατανόηση του κειμένου ως νοηματικό σύνολο. Η συνθετική και αφαιρετική σου ικανότητα είναι απαραίτητες. 
Διάβασε αυτό το άρθρο σχετικά με την δομή των παραγράφων: Reading Writing: Η τέλεια παράγραφος! 

  • In a paragraph of between 50 and 70 words summarise in your own words the "X" ...
 Περίληψη! Πρέπει και εδώ να εξασκηθείς πολύ, πριν την εξέταση. Κατανόηση του κειμένου και επιλογή των πληροφοριών που χρειάζονται για την περίληψη, αφαιρώντας τα υπόλοιπα can't be done overnight! Practice makes perfect!

Για να μην χάνεις άρθρο και να παίρνεις αμέσως ειδοποίηση για όλες τις νέες συμβουλές: κάνε subscribe στο youtube στην Αρχική Σελίδα. Ακολούθησε στο Google+ για να μην χάνεις τις ανανεώσεις των συλλογών!  
της Μελπομένης Κ. Ιωαννίδου 

3 comments:

  1. kalispera melpomeni.lipon auto p exow n pw pws t videakia s t vlepw gia prwti for a tixaia edelos k borw n pw pws oi simvoules s enai apisteutes..exw na asxolithw xronia me t agglika k t xw xehasei .nai men t katalavainw otn akouw an oxi t perissoera alla kapoia nai poles fores paw n apadisw k kollaw gt dn borw n ekfrastw..apofasisa na arxisw xana n mathainw apo tin arxi k n dwsw gia t ptuxio t lower t Michigan..mono p g mena o xronos einai periorismenos gt douleuw me spasto wrario kathe mera..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Κουράγιο! Θα τα καταφέρεις, εγώ πιστεύω ότι όταν θέλουμε όλα τα καταφέρνουμε. Ελπίζω τουλάχιστον με το δωρεάν υλικό και τις συμβουλές να σε βοηθήσω πολύ. Γιατί δεν βάζεις ένα στοίχημα με τον εαυτό σου να ασχολείσαι με τα Αγγλικά δύο ώρες την εβδομάδα; Είναι αρκετό για αρχή αν το κάνεις σταθερά!Πες μας πώς τα πας μετά από καιρό!

      Delete
  2. mporeis na peis kapoia tips gia lower michigan celc?

    ReplyDelete

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!