Thursday 7 September 2017

ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ της χρονιάς! 5 TIPS για να κάνεις καλή αρχή με ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Μήν πας χύμα!
Αν είναι η πρώτη μέρα του νέου εξαμήνου ξέρεις ότι τα πράγματα κινούνται αργά στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Παρ'όλα αυτά μη πας απροετοίμαστος/η. 


  • Πάρε μαζί σου μπλοκάκι για σημειώσεις. 
Ω ναι, το μπανάλ. Δεν ξέρεις τί μπορεί να σου χρειαστεί. Ακόμη και αν δεν έχεις μάθημα την πρώτη μέρα, το μπλοκάκι σου οργανώνει πληροφορίες που μαθαίνει μια φορά στην αρχή και σου χρειάζονται όλο το εξάμηνο!

Διάλεξε ένα όμορφο σημειωματάριο που σε εκφράζει και σου φαίνεται πρακτικό. Είναι αυτό που θα σε συνοδέψει στο εξάμηνο για να μην χάνεις τα σημαντικά μέσα στο χάος του φουαγιέ! Μπορεί όλοι να ρωτάνε γνωστούς και παρατάξεις "θυμάται κανείς τελικά που είναι ή ΦΛ-101;;" Εσύ έχεις το πιστό σου σημειωματάριο και δεν έχεις ανάγκη κανέναν!!

  • Πέρνα μια βόλτα από τη Γραματεία του Τμήματος. 
Ναι, και ας σε νευριάζουν οι πρωτοετείς και οι παρατάξεις. Συνήθως οι γραμματείες ετοιμάζονται καιρό πριν ανοίξουν οι σχολές και μπορείς να ενημερωθείς πρώτος/η! 
 
Θέματα που σε ενδιαφέρουν είναι: νέα δάνεια, αλλαγή στην αίθουσα μαθημάτων, νέα αμφιθέατρα σε άλλες τοοποθεσίες εκτός σχολής, νέες ώρες επικοινωνίας με καθηγητές κλπ. 
 
  • Ψάξου για το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων. 
Συνήθως αναρτάται στις ιστοσελίδες των σχολών πολύ αργότερα από ότι στους πίνακες ανακοινώσεων. Όσο πιο νωρίς πάρεις πρόγραμμα τόσο πιο καλά θα οργανώσεις και άλλες υποχρεώσεις ή δραστηριότητες. Σκέψου : Το δίπλωμα, το γυμναστήριο, τα Αγγλικά, τη δουλειά...
 
  • Ντύσου λογικά! 
Κομβικό σημείο για την πρώτη μέρα. Αν ντυθείς πολύ καλοκαιρινά θα νιώθεις άβολα μέσα στη σχολή. Μπορεί έξω να έχει ακόμα φουλ ήλιο και να γυρίζουν όλες με σορτσάκι και πέδιλο αλλά οι εσωτερικοί χώροι των Πανεπιστημίων έχουν υγρασία και το κυλικείο έχει κλιματισμό!
 
Προτίμισε ένα urban look που ταιριάζει με την περίσταση και μην ξεχνάς ότι η πρώτη εντύπωση μετράει!!
 
  • Μακριά από συμφοιτητές με αρνητική αύρα!
Αν κάποιοι νιώθουν το Πανεπιστήμιο αγγαρεία δεν σου ταιριάζει η παρέα τους!! Ζήσε κάθε λεπτό του νέου εξαμήνου με τα γέλια του, τη σκληρή δουλειά, το παρεάκι, τις κοπάνες, τις επιτυχίες και όλες του τις πτυχές. Αυτός που μιζεριάζει από την πρώτη μέρα δεν θα περάσει καλά και πρόσεχε μην σε παρασύρει! 
 
Ε, τί να κάνουμε. Το καλοκαίρι τελείωσε αλλά η όρεξη και το κέφι μας απλά μεταφέρεται σε άλλο σκηνικό για να ωθήσει σε εμπειρίες, επιτυχίες και αξέχαστες στιγμές!! 

Μην χάσεις και αυτά τά άρθραΤί να φας πριν το τεστ;! 

Για να μην χάνεις posts και να παίρνεις αμέσως ειδοποίηση για όλες τις νέες συμβουλές κάνε subscribe στο youtube Αγγλικά Στο πρώτο θρανίο! Ακολούθησε στο Google+ για να μην χάνεις τις ανανεώσεις των συλλογών! 


της Μελπομένης Κ.Ιωαννίδου

No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!