Thursday 4 January 2018

5 λόγοι να πάρεις PROFICIENCY ως ΕΝΗΛΙΚΑΣ.


Σκέφτεσαι να δώσεις για proficiency σε μεγάλη ηλικία; Διάβασε εδώ τί θα κερδίσεις και πώς θα προετοιμαστείς!


1. Μαθαίνεις Αγγλικά ανωτέρου επιπέδου.
Για να πάρεις πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στα Αγγλικά επιπέδου C2 (proficiency) πρέπει να μπορείς να διαπραγματεύσαι με ευχέρεια επιστημονικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά θέματα και λογοτεχνικά είδη κειμένων. Αυτή την ευχέρεια πρέπει να κατακτήσεις σε κειμενικό, προφορικό, συγγραφικό και ακουστικό επίπεδο. Ως αποτέλεσμα:

Θα μπορείς να διαβάζεις εφημερίδες, να ακούς ειδήσεις, να εκφράζεις  την άποψη σου στα τρέχοντα πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Αν θέλεις να είσαι ενεργός πολίτης του κόσμου θα πρέπει να κατέχεις  τη διεθνή γλώσσα για αυτές τις ανάγκες.

2. Σε βοηθάει επαγγελματικά εντός Ελλάδας.
Τα κέρδη είναι πολλαπλά:

  • Μόρια για το δημόσιο. 
  • Δυνατότερο βιογραφικό για τον ιδιωτικό τομέα. 
  • Αυτοπεποίθηση να στείλεις βιογραφικό σε ξένες εταιρείες με παράρτημα στην Ελλάδα.
  • Πιθανότητα προαγωγής σε θέση ευθύνης

10+2 PHRASAL VERBS να εντυπωσιάσεις τον εξεταστή του speaking! IELTS / PROFICIENCY


3. Άσσος στο μανίκι σου για εργασία στο εξωτερικό.
Ως αναφορά στο εξωτερικό καλά είναι να διαψεύσουμε πρώτα τον μύθο: Το γεγονός ότι έχεις proficiency δεν σημαίνει ότι μπορείς οπωσδήποτε να μιλάς με αυτόχθονες Άγγλους και να καταλαβαίνεις τους ιδιωματισμούς του τόπου. Ούτε ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις χωρίς κόπο σε ένα εργασιακό περιβάλλον με τη δική του εταιρική αργκώ. 

Διαθέτεις όμως την πιο καλή βάση για να διαχειριστείς αυτές τις καταστάσεις και θα τελειοποιήσεις τα Αγγλικά σου. 

Παρ'όλα αυτά, η πιστοποίηση επιπέδου C1 (advanced) ή C2 ένα πρόσφατο IELTS με καλή βαθμολογία στα μάτια ενός recruiter ή HR manager μιλά έντονα υπέρ σου και αυξάνει τις πιθανότητες να σε καλέσουν για συνέντευξη. 


Πώς να προετοιμαστώ για Proficiency μόνος μου. Τί να διαβάσω; Συμβουλές & Ασκήσεις


4. Είναι συνήθως προαπαιτούμενο για μεταπτυχιακά ή διδακτορικά στο εξωτερικό.
Εάν σε ενδιαφέρει η μετεκπαίδευση σου στο εξωτερικό, θα πρέπει να προσέξεις πολύ καλά τις προΫποθέσεις εισαγωγής των πανεπιστημίων που σε ενδιαφέρουν. Εκεί θα δεις και τα προαπαιτούμενα στο κομμάτι της αγγλομάθειας. 
Τα περισσότερα πανεπιστήμια της Αγγλίας και Σκωτίας ζητούν CAE, CPE, IELTS πρόσφατο με καλή βαθμολογία.  (ΕΣΥ είσαι υπεύθυνος να δεις τί ισχύει στην περίπτωση σου)

5. Εκπρεμμότητα που θέλεις να κλείσεις.
Για πολλούς Έλληνες η εκμάθηση των Αγγλικών σταμάτησε κάπου πριν το τέλος του Λυκείου. Έχοντας πάρει B2 (lower), οι Πανελλήνιες εξετάσεις τέθηκαν ως προτεραιώτητα και το proficiency έμεινε για το μέλλον. Δεν είναι άτυχη επίλογη, μάλλον λογική. Δεν χρειάζεται κανείς να νιώθει μειονεκτικά έναντι άλλων που έχουν και proficiency διότι:

Καλύτερα να πάρεις proficiency ως ενήλικας. Θα μάθεις πολύ καλύτερα και περισσότερα από ότι θα κατάφερνες ως έφηβος. Επίσης σίγουρο είναι πως δεν θα τα ξεχάσεις τόσο εύκολα. Η φύση των θεμάτων και του γλωσσικού επιπέδου δεν ταιριάζει έτσι κι αλλιώς στην αναπτυξιακή και εν δυνάμει μαθησιακή κατάσταση του εφήβου. 

Μπορείς και μπορείς καλύτερα! 
Πάρε την απόφαση και με επιμονή θα τα καταφέρεις!



ALL ABOUT IELTS CLICK HERE

Για να μην χάνεις posts και να παίρνεις αμέσως ειδοποίηση για όλες τις νέες συμβουλές κάνε subscribe στο youtube Αγγλικά Στο πρώτο θρανίο! Ακολούθησε στο Google+ για να μην χάνεις τις ανανεώσεις των συλλογών! 


της Μελπομένης Κ.Ιωαννίδου

No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!