Friday 3 February 2017

IELTS / Proficiency Writing: Η τέλεια παράγραφος + Model topic

Writing: Ψάχνεσαι με τις λέξεις και ο χρόνος τρέχει; Αν δίνεις IELTS ή Proficiency ακολούθησε τα βήματα για την τέλεια παραγραφο της Μελπομένης και εξασφάλισε σίγουρη επιτυχία!


Βήμα 1ο: Write a topic Sentence 

Κάθε καλογραμμένη παράγραφος ξεκινά με μια Topic Sentence = θεματική πρόταση. Είναι η πρώτη πρόταση και ο σκοπός είναι να εισάγει στο θέμα της παραγράφου. Θα πρέπει να είναι σύντομη και περιεκτική. Ότι γράψεις παρακάτω στην παράγραφο σου απαγορεύεται να είναι εκτός της θεματικής πρότασης!

Βήμα 2ο: Fill in supportive ideas / arguments
Διάλεξε δύο έως τρείς ιδέες / επιχειρήματα που υποστηρίζουν την θεματική σου πρόταση και ανέλυσε τα επαρκώς ώστε να είναι κατανοητά και να αναδεικνύεται η σχέση μεταξύ τους αλλά και με την θεματική πρόταση. Στόχος εδώ είναι κάθε ιδέα/επιχείρημα να αποδεικνύει την θεματική σου πρόταση.

Βήμα 3ο: Write a concluding sentence OR a linking sentence.
Τελείωσε την παράγραφο σου με μία συμπερασματική πρόταση= concluding sentence. Δηλαδή, ένα κλείσιμο της παραγράφου που συμπεραίνεις την ορθότητα της θεματικής πρότασης. Εναλλακτικά μπορείς να γράψεις μια = συνδετική πρόταση. Στόχος αυτής είναι να περάσει τον αναγνώστη ομαλά στην επόμενη παράγραφο χωρίς απότομη διακοπή του ειρμού.


Για να καταλάβεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις δες και αυτό το θέμα και την τέλεια παράγραφο της Μελπομένης: Model Topic

Για να μην χάνεις άρθρο και να παίρνεις αμέως ειδοποίηση για όλες τις νέες συμβουλές πάτησε το κουμπί "Παρακολούθηση" και κάνε subscribe στο youtube στην Αρχική Σελίδα. Ακολούθησε στο Google+ για να μην χάνεις τις ανανεώσεις των συλλογών! Μετά συνέχισε να διαβάζεις: 
Διάβασε περισσότερα για Επιτυχία στο Proficiency !


No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!