Friday 18 May 2018

7 Λόγοι να επιλέξεις online εκπαίδευση για τα παιδιά σου!

     Η διαδικτυακή εκπαίδευση έχει εισχωρήσει για τα καλά και στην ελληνική πραγματικότητα. Χρησιμοποιείται για παντώς είδους μαθήματα από ιδιώτες και φροντιστήρια, από όλα τα μεγάλα Πανεπιστήμια, για επιμορφωτικά σεμινάρια, η λίστα είναι ατελείωτη! 
     Τί γίνεται με τα παιδιά μας; Είναι η διαδικτυακή εκπαίδευση χαμηλότερης ποιότητας από το μάθημα δια ζώσης; Είναι το διαδίκτυο επικίνδυνος χώρος για τα παιδιά μας; Θα ξεχάσουν τα βιβλία και το γράψιμο; Σε αυτό το άρθρο, δέκα λόγοι να προτιμήσεις online εκπαίδευση για τα παιδιά, από μικρή ηλικία.

1. Φιλοσοφία χρήσης της τεχνολογίας.
Γεννημένα σε έναν κόσμο που λειτουργεί με βάση το smartphone, είναι δύσκολο για τα παιδιά να ξεχωρήσουν τη  χρήση της τεχνολογίας από τη διασκέδαση, μέχρι την έφηβη ηλικία, όπου ξαφνικά οι απαιτήσεις αυξάνονται. Μέχρι να ξεκινήσουν τα project και η πληροφορική στο Γυμνάσιο και το Λύκειο το κινητό είναι για φωτογραφίες και παιχνίδια. 

Όμως κάθε ικανότητα μας χρειάστηκε εκπαίδευση και εξοικίωση για να την τελειοποιήσουμε, γιατί λοιπόν αφήνουμε τα παιδιά μας απαίδευτα στην τεχνολογία, μέχρι να πρέπει ξαφνικά να μπορούν;

Η  online εκπαίδευση εμπλέκει δραστηριότητες κατά τις οποίες τα παιδιά πρέπει ενεργητικά να αναζητήσουν στο διαδίκτυο ή να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή τους, παράλληλα με τις παραδοσιακές ασκήσεις και εκθέσεις.

Έτσι τα τεχνολογικά μέσα εδραιώνονται στη συνείδηδη των παιδιών ως πολύπλευρα εργαλεία, συνοδοιπόροι της ζωής. Αυξάνεται ο έλεγχος των ίδιων των παιδιών στις συσκευές και μειώνεται ο παθητικός τους ρόλους. Αναπτύσσουν τεχνολογική νοημοσύνη. 



2. Ήσυχη τάξη. Διδασκαλία & μάθηση 
στο 100% του μαθήματος.
Σε μια καλά οργανωμένη διαδικτυακή τάξη επικρατεί ησυχία και τάξη. Οι μαθητές, στερούμενοι φυσικής επαφής, αδυατούν να ψιθυρίσουν, να χαζέψουν μεταξύ τους, "να ξεσηκωθούν". Και το παραμικρό μουρμουριτό γίνεται αντιληπτό μέσω του μικροφώνου και ο καθηγητής ενεργεί ανάλογα. Ολόκληρη η διδακτική ώρα είναι ποιοτικό μάθημα!

Φυσικά, ο καλός διαδικτυακός καθηγητής φροντίζει να υπάρχουν συντονισμένες δραστηριότητες ανταλλαγής και διάδρασης ανάμεσα στους μαθητές ώστε να μην προκειται για μια απρόσωπη τάξη. Όμως όλα αυτά για εκπαιδευτικούς λόγους. 


Διαδικτυακά τμήματα έως 5 παιδιών Στο Πρώτο Θρανίο

3. Μοντέρνες εκπαιδευτικές τεχνικές.
Ένας καλός διαδικτυακός δάσκαλος είναι κατάλληλα καταρτισμένος και έχει εξειδικευτεί στις πιο αποτελεσματικές και σύγχρονες τεχνικές της online εκπαίδευσης. Οι κανόνες της τάξης είναι διαφορετικοί από αυτούς της παραδοσιακής τάξης και όμως τα παιδιά τους μαθαίνουν γρήγορα και εισάγωνται σε ένα ακόμη μαθησιακό περιβάλλον. Στο online μάθημα έχουμε την δυνατότητα για περισσότερα διαδραστικά παιχνίδια και η απόκτηση της γλώσσας γίνεται βιωματικά. Έτσι η αποκτημένη γνώση δεν ξεχνιέται! Επίσης, γίνονται γνωστές στα μικρά και μεγάλα παιδιά οι πηγές μέσω των οποίων μπορούν να έχουν επαφή με τη γλώσσα σε όλη τη ζωή τους!

4. Χαμηλότερο κόστος
Τα δίδακτρα είναι πονοκέφαλος για όλες τις οικογένειες σήμερα. Στο online μάθημα οι γονείς δεν πληρώνουν τις εγκαταστάσεις, την συντήρηση, τα νοίκια και τον εξοπλισμό. Μισθώνουν την ποιοτική και εμπνευσμένη δουλειά του καθηγητή. Τα έξοδα μιας διαδικτυακής επιχείρησης είναι σε λογικά πλαίσια, ώστε και οι τιμές να είναι ομοίως λογικές. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε γονείς, μαθητές και καθηγητή.


5. Λιγότερος χρόνος & μηδέν έξοδα μετακινήσεων.

Εκτός αυτών, το πορτοφόλι των γονέων δεν υφίσταται και το κόστος των μετακινήσεων. ΄Οχι μόνο τα έξοδα, αλλά και ο χρόνος είναι που προκαλούν προβλήματα, σε αυτή την περίπτωση. 
Μετά το σχολείο, τα παιδιά που κάνουν διαδικτυακά μαθήματα γυρίζουν στο σπίτι. Το μάθημα γίνεται από το σπίτι και έτσι οι γονείς είναι ήσυχοι για την ασφάλεια των παιδιών και δεν χρειάζεται να μπουν στο αυτοκίνητο, να κολλήσουν στην κίνηση, να σπαταλήσουν καύσιμα.

Τα παιδιά δεν κουράζονται με το πήγαινε-έλα και δεν χαλούν πολύτιμο χρόνο που μπορεί να επενδυθεί στην ξεκούραση και την δημιουργική διασκέδαση τους. Δεν αποσυγκεντρώνονται και έχουν περισσότερο χρόνο για κοινωνικές συναναστροφές με συνομηλίκους, εκτός μαθήματος. Ξεχωρίνοτας, έτσι, την πλάκα και την παρέα από το μάθημα και τη μόρφωση.

Προσφέρουμε υψηλού επιπέδου διδασκαλία, 
με καταξοιωμένους εκπαιδευτικούς, 
μέσω συστημάτων τελευταίας τεχνολογίας για σταθερή σύνδεση και ποιότητα! 
Επικοινωνήστε τώρα εδώ

6. Καταλύει τους γεωγραφικούς περιορισμούς.
Με τη διαδικτυακή διδασκαλία η επιλογή του καθηγητή δεν περιορίζεται. Κάθε οικογένεια, σε κάθε γωνιά της γης μπορεί να επιλέξει τους εκπαιδευτικούς της επιλογής της και να διασφαλίσει τη βέλτιστη εκπαίδευση των παιδιών.



7. Καλύτερος γονεϊκός έλεγχος.
Οι γονείς έρχονται συνήθως σε επαφή με το αποτέλεσμα της δουλειάς των εκπαιδευτικών. Βλέπουν τις εργασίες και τα τετράδια των παιδιών μετά το μάθημα και ελπίζουν τα παιδιά να περάσουν δύσκολες εξετάσεις. Στην διαδικτυακή τάξη, που διαδραματίζεται μέσα στο σπίτι, οι γονείς μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν εικόνα του μαθήματος, των αντιδράσεων του παιδιού, την προσπάθεια του καθηγητή. Η επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό είναι πιο άμεση, όταν χρειάζεται, δίνοντας την δυνατότητα στους εμπλεκομένους να προλάβουν καταστάσεις, να αντιμετωπίσουν αδυναμίες την ώρα που γεννιούνται. 


Επισκεφθείτε τώρα και εσείς το διαδικτυακό σχολείο 
Στο Πρώτο Θρανίο για να συζητήσουμε αναλυτικά 
για τη μόρφωση των παιδιών σας! 


No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!