Monday 2 April 2018

TOEIC tips & tricks ΔΩΡΕΑΝ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Δωρεάν υλικό προετοιμασίας TOEIC Listening & Reading. Μάθε τα πάντα για την εξέταση και τα καλύτερα tips, tricks & SOS τύπους ασκήσεων! Εξασκήσου με τα practice tests & ακουστικά!


Τί είναι το TOEIC Listening & Reading;
Το όνομα προέρχεται από το Test of English for International Communication. Εξετάζει και πιστοποιεί την ικανότητα κατανόησης, κυρίως, επαγγελματικών θεμάτων, συζητήσεων και οδηγιών.

Τί περιλαμβάνει η εξέταση;
Η εξέταση έχει μόνο ακουστικό και κατανόηση κειμένου και βασίζεται σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, από 100 ερωτήσεις στο κάθε ένα. Η συνολική διάρκεια είναι περίπου 2,5 ώρες χωρίς ιδιαίτερη διακοπή.

Υπάρχει TOEIC Lower και Proficiency;
Όχι. Η εξέταση αυτή είναι ένα από τα λεγόμενα achievement tests. Αυτό σημαίνει πως οι υποψήφιοι δεν κόβονται ή περνούν, δεν υπάρχει λογική pass or fail. Αναλόγως πόσο καλά θα γράψει ο υποψήφιος θα του πιστοποιηθεί και το ανάλογο επίπεδο κατανόησης της Αγγλικής, από το A1 μέχρι και το C1 , έστω advanced, στην καθομιλουμένη. Επομένως, μπορεί κανείς, ανάλογα με την βαθμολογία που θα επιτύχει, να στοχεύει για το ανώτατο επίπεδο και εάν δεν πάει όσο καλά περίμενε, να πάρει πτυχίο Β2, ας το πούμε lower. 

Πώς βαθμολογείται το γραπτό μου; 
Κάθε υποψήφιος βαθμολογείται ξεχωριστά στο και ξεχωριστά στο . Σε κάθε τμήμα της εξέτασης το σκορ κυμαίνεται από 5 έως 495 πόντους. Για να βγει ο συνολικός βαθμός και να αποφανθεί το επίπεδο του πιστοποιητικού που θα χωρηγηθεί, τα δύο τμήματα συμψηφίζονται. Εν τέλει το συνολικό σκορ κυμαίνεται από 10-990. 
Ας δούμε αναλυτικά τα επίπεδα:
  • 905 - 990 International Proficiency  (945 or more - Level C1 )
  • 785 – 900 Working Proficiency Plus (B2 Level)
  • 605 – 780 Limited Working Proficiency
  • 405 – 600 Elementary Proficiency Plus  (550 or more - Level B1)
  • 255 – 400 Elementary Proficiency
  • 185 – 250 Memorised Proficiency (220 or more - Level A2)
  • 10 – 180 No Useful Proficiency
Οι SOS τύποι ασκήσεων / ερωτήσεων για το TOEIC!
Part 1: Listening (45 λεπτά)
  1. Φωτογραφίες. Παρατηρώ την φωτογραφία και μου ζητούν, ακουστικά, να επιλέξω την απάντηση που καλύτερα περιγράφει αυτό που βλέπω.
  2. Ερώτηση-Απάντηση: Ακούω μια σύντομη ερώτηση και διαλέγω την απάντηση που είναι νοηματικά πιο ταιριαστή στην ερώτηση που άκουσα.
  3. Σύντομος διάλογος / συνομιλία. Ακούω έναν πολύ σύντομο διάλογο και είτε διαλέγω την καλύτερη  απάντηση ως συνέχεια του διαλόγου, είτε με ρωτούν με βάση την συζήτηση και διαλέγω την σωστή απάντηση. 
Part 2: Reading (75 λεπτά)
  1. Ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής με βάση γραπτό κείμενο.
  2. Συμπλήρωση κενών εντός του γραπτού κειμένου.
  3. Μισοτελειωμένες φράσεις για συμπλήρωση, με βάση το κείμενο.
  4. Αναγνώριση και διόρθωση λανθασμένων πληροφοριών.
Εδώ θα βρεις αρκετό υλικό προετοιμασίας για να ξεκινήσεις:



από την Hellinic American Union 

κατευθείαν από την ETS 

Καλή επιτυχία σε όλους!! Ας συντονιστούμε στο πρώτο θρανίο για περισσότερες συμβουλές και δωρεάν υλικό προετοιμασίας. Κάνε subscribe στο youtube Αγγλικά Στο πρώτο θρανίο! Ακολούθησε στο Google+ για να μην χάνεις τις ανανεώσεις των συλλογών! 



της Μελπομένης Κ.Ιωαννίδου

8 comments:

  1. Θα κάνω μία μικρή επισήμανση Μελπομένη στα όσα αναφέρεις σχετικά με τους πόντους του TOEIC. Λίγο σαν ξερόλας τώρα, απλά και μόνο για λίγο ενημέρωση παραπάνω μιας και είμαι κάτοχος (το μοναδικό μου πτυχίο κιόλας αφού ήθελα απλά επίσημα να μπορώ να πιστοποιώ ότι ξέρω αγγλικά καθώς πάνω κάτω γνώριζα και ακόμα μαθαίνω, οπότε και έκανα μόνο 4 μήνες μαθήματα σε Κέντρο Ξένης Γλώσσας προς το τέλος των σπουδών μου, παραπάνω δεν ήθελα, δεν χρειαζόταν).
    Τα όσα αναφέρεις σωστά είναι με βάση το Ευρωπαικό Πλαίσιο Αναφοράς. Τέλος πάντων, τι ισχύ έχει το πτυχίο διεθνώς ανάλογα με την κάθε βαθμολογία.
    Ωστόσο καλό θα ήταν να αναφερθεί και εντός Ελλάδος στο Δημόσιο για παράδειγμα ο ΑΣΕΠ πως το μετράει (σε "ανεβάζει" επίπεδα η αλήθεια είναι λίγο πιο χαλαρά).
    Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΑΣΕΠ και το επίσημο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης πάει κάπως έτσι:
    Άριστη γνώση Proficiency 905-990
    Πολύ Καλή Advanced 785-900
    Καλή Lower 505-780
    Μέτρια Basic 405-500

    Ενα προσωπικό παράδειγμα. Πέτυχα πριν 3 χρόνια, 790 πόντους. Κατά κάποιον τρόπο λοιπόν είναι σαν να έχω 2 επίπεδα καταχωρημένα παράλληλα χαχα! Διεθνώς, στο εξωτερικό δηλαδή μετράει ως Καλή γνώση (λέμε με Lower) και στην Ελλάδα ως Πολύ καλή (λέγε με Γ1 επίπεδο ή Advanced...ελληνηστί)!

    Πάντως δεν είναι άσχημο πτυχίο, μαθαίνεις πολύ λεξιλόγιο βασικά ενώ μαθαίνεις/ασκείσαι και λίγο στο να ακούς τα αγγλικά σε γρήγορο ρυθμό. Πρέπει όμως να γνωρίζεις και λίγα πράγματα απο αγγλικά για να μην πάρεις το κατώτερο πτυχίο οπότε δεν θα έλεγα πως είναι ό,τι πιο ιδανικό για αρχάριους. Είναι όμως ένα πτυχίο που σε σχέση με τα άλλα τα...πατροπαράδοτα στην Ελλάδα, αποκτάται πιο γρήγορα. Το συνιστώ γενικά.

    Α και μην πάει κανείς έτσι στην τύχη να δώσει με λίγες γνώσεις ελπίζοντας στην θέα τύχη λόγω του ότι είναι πολλαπλής επιλογής και listening, λέγοντας ε όλο και κάτι θα πετύχω λες και είναι τίποτα ΚΙΝΟ του ΟΠΑΠ....2 ώρες η εξέταση και θυμάμαι ήταν αρκετά έντονη, πολύ γρήγορος ρυθμός και ο χρόνος με το ζόρι έφτανε. Ετσι και σου έφευγε η συγκέντρωση για 5 λεπτά, έχανες πολύ... Καλή τύχη σε όσους το δοκιμάσουν πάντως!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γειά σου! Πολύ χρήσιμες και αναλυτικές οι πληροφορίες που μοιράστηκες! Και συμφωνώ ιδιαίτερα με τα σχόλια σου για το πόσο εύκολο είναι να το θεωρήσει κανείς απλό και να πάει έτσι λίγο στην τύχη.Και εγώ το συνιστώ γενικά και για λόγους αναγνώρισης και για το λόγο ότι αυτή η γρήγορη εναλλαγή αντανακλκά την πραγματικότητα. Αναπτύσσει λοιπόν κανείς πολύ χρήσιμες δεξιότητες-βάσεις για εξωτερικό και γενικά για φυσική ομιλία της Αγγλικής. Αρκεί να μην μείνει κανείς στους, συνήθως, λίγους μήνες προετοιμασίας για το πτυχίο.
      Σε χαιρετώ φιλικά!

      Delete
  2. Έδωσα αλλά δεν πέρασα
    Έπρεπε να έχω 10 ακόμη σωστές από το GVR.Πιστευω ότι θα το πάρω την άλλη φορά

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Γεια σας. Ποιο βιβλίο προετοιμασίας προτείνετε?

    ReplyDelete
  5. Καλησπέρα, c2 επίπεδο δεν έχει;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν αναγνωρίζεται από το ΑΣΕΠ το επίπεδο C2 στο ΤΟΕΙC. Και με 990 σκορ η αναγνώριση από ΑΣΕΠ είναι C1. Λογικό, αφού στις εξετάσεις δεν υπάρχει εξέταση της δυνατότητας του υποψηφίου στην παραγωγή γραπτού και προφορικού λόγου

      Delete

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!