Saturday 13 May 2017

Τα περίεργα του Λονδίνου! Τί δεν είναι σαν την Ελλάδα;

 Τα αξιοπερίεργα του Λονδίνου! Ανακάλυψε τί δεν είναι σαν την Ελλάδα. 3+1 διαφορές του Λονδίνου που πρέπει να ξέρεις πριν πας!




#1 Please mind the gap!!!😨😱


Παρακαλώ, προσέξτε το διάκενο. Αυτή είναι η προειδοποίηση που ακούγεται σε ΚΑΘΕ στάση του UNDERGROUND σε ΟΛΗ την διαδρομή! Μπορεί κυριολεκτικά να σε τρελάνει αυτή η επανάληψη στην αρχή, αλλά μετά την πρώτη φορά το συνηθίζεις.

Αν δεν σου φτάνει να το ακούς μάθε ότι στο έχουν γραμμένο και στην άκρη της αποβάθρας και στις πόρτες του μετρό. Βέβαια, σχεδόν σε όλο το ring του κέντρου το κενό είναι τεράστιο και η προειδοποίηση δικαιολογημένη!!

#2 Look left / Look right!!! 😨😱

 Εμείς πιστεύουμε πως οι βρετανοί οδηγούν ανάποδα... ε και αυτοί πιστεύουν το ίδιο για μας. Γνωρίζοντας το πλήθος τουριστών στο Λονδίνο αλλά και το πλήθος ανθρώπων που μεταναστεύουν εκεί, η πόλη φρόντισε να προλάβει τα ατυχήματα! Σε κάθε δρόμο, κατεβαίνοντας από το πεζοδρόμιο υπάρχει επιγραφή που σου θυμίζει που πρέπει να κοιτάξεις και προλαμβάνει τις απερισκεψίες! 



Ακόμη και στα φανάρια υπάρχουν επιγραφές για τους πεζούς και φωτεινά απαγορευτικά βέλη για τα οχήματα! So stay alert!! 










Ψάχνεις πτυχίο για μετανάστευση ή σπουδές στο Λονδίνο; Μην χάσεις το βίντεο με όλα όσα πρέπει να ξέρεις + MEGA GIVEAWAY 
WATCH NOW+SUBSCRIBE Κέρδισε βιβλίο Αγγλικών IELTS



#3 Squares  & Courts
Εάν ψάχνεις μια συγκεκριμένη οδό, πρώτη φορά στο Λονδίνο, μπορεί και να μπερδευτείς. Εκτός από λέξεις street (οδός), lane (στενό) κ.λπ. ,στο Λονδίνο συναντάμε και την λέξη square. 



Δεν εννοείται η πλατεία, αλλά μια διάταξη κτιρίων γύρω από ένα παρκάκι ή πλάτωμα. Δηλαδή μπορεί να υπάρχει η οδός 25 Country Street και 25 Country Square. Στην δεύτερη περίπτωση πρέπει να βρείς την οδό Country που πιθανόν να έχει νούμερο 25, αλλά το προσπερνάς. Η οδός καταλήγει σε ένα square,πρέπει να περπατήσεις κυκλικά τον δρόμο και να φτάσεις στο 25.


Επίσης, διαβάζοντας μια διεύθυνση μπορεί να συναντήσεις την λέξη court. Προσοχή! Εδώ καμία σχέση με το δικαστήριο (court of justice , supreme court) ή το γήπεδο (tennis court). Εδώ η λέξη αναφέρεται είτε σε μια συνοικία της πόλης, είτε σε ένα οικοδομικό συγκρότημα.

#EXTRA# Οι τηλεφωνικοί θάλαμοι λειτουργούν;!
  Λέγονται phone booths / phone boxes και ναι, τα περισσότερα λειτουργούν. Μπορείς κανονικά να τηλεφωνήσεις ρίχνοντας κέρματα (payphones). Φυσικά στην εποχή μας δεν υπάρχει λόγος και είναι πιο πολύ vintage icon, αλλά όλοι τα βρίσκουμε αξιαγάπητα...😄😉😊

Για να μην χάνεις posts και να παίρνεις αμέσως ειδοποίηση για όλες τις νέες συμβουλές κάνε subscribe στο youtube Αγγλικά Στο πρώτο θρανίο! Ακολούθησε στο Google+ για να μην χάνεις τις ανανεώσεις των συλλογών! 

της Μελπομένης Κ.Ιωαννίδου


 

No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!