Tuesday 31 January 2017

Proficiency - 4 βήματα επιτυχίας!!

Η προετοιμασία για το proficiency μπορεί να γίνει εύκολη υπόθεση. Ακολούθησε αυτά τα 4 βήματα και φτάσε στην επιτυχία!!

Βήμα 1ο: Βρες το επίπεδο σου.
Είναι σημαντικό να ξέρεις από πιο επίπεδο αρχίζεις την προετοιμασία σου. Εάν κάποτε είχες πάρει lower και ύστερα δεν ξανά ασχολήθηκες, το πιo πiθανό είναι να μην είσαι ακόμη στο ίδιο επίπεδο. Οι ταινίες δεν σε βοηθάνε... Να είσαι ειληκρινής με τον εαυτό σου για να υπολογίσεις σωστά πόσο χρόνο χρειάζεσαι μέχρι την ημέρα της εξέτασης. Έτσι θα έχεις αυτοπεποίθηση που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.
Πώς θα βρείς το επίπεδο σου; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το τεστ στην πλατφόρμα του CambridgeEnglish όπου θα πάρεις έγκυρες απαντήσεις. Μετά από αυτό θα ξέρεις πόσο δρόμο έχεις να διανύσεις.

Βήμα 2ο: Βάλε πρόγραμμα μελέτης.
Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη υποχρεώσεις και καθήκοντα. Είναι πολύ απλό, δυστυχώς, να βάλεις στόχο και να το αφήσεις στην πορεία λόγω έλλειψης χρόνου. Με το που πάρεις την απόφαση σκέψου ποιά στιγμή της ημέρας μπορείς να ξεκλέψεις έστω και μία ήσυχη ώρα. Μείνε πιστός/πιστή στο πρόγραμμα σου. Μην αναβάλεις, αλλά και μην πιέζεσαι σε ώρες που πραγματικά δεν μπορείς γιατί αυτό είναι αντιαποδοτικό! Θα πρέπει, όμως, για τους μήνες της προετοιμασίας να θυσιάσεις άλλες δραστηριότητες, π.χ. διασκέδαση, κακά τα ψέματα!

Βήμα 3ο: Βρες κατάλληλη υποστήριξη.
Εάν έχεις χρόνια να ασχοληθείς με τα αγγλικά θα χρειαστείς βοήθεια από ειδικό για να σε βάλει στο κλίμα του διαβάσματος και να σε κατευθύνει, τουλάχιστον στην αρχή. Μην το παίρνεις αψήφιστα, δεν είναι στο DNA μας να μαθαίνουμε. Είναι μια ικανότητα που ατονεί όσο δεν την καλλιεργούμε. Διάλεξε τί βοηθά εσένα προσωπικά: φροντιστήριο, ιδιαίτερα ή και online tutoring. Σχετικά με τα δύο τελευταία μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στην φόρμα επικοινωνίας εδώ κάτω .

Βήμα 4ο: Must-know DIY
Ενίσχυσε την προσπάθεια σου με τα εξής, εκτός βιβλίου: 
  1. Εφημερίδες στα αγγλικά. Δίαβασε άρθρα σχετικά με την επιστήμη, την τεχνολογία και την επικαιρότητα. Πάντα με τη βοήθεια καλού λεξικού ώστε να μαθαίνεις λεξιλόγιο επί της θεματολογίας που συνήθως "πέφτει" στο .
  2. Παρακολούθησε πολιτικούς λόγους στα αγγλικά. Ασχέτως κομμάτων και ιδεολογίας, οι πολιτικοί λόγοι είναι γραμμένοι σε υψηλού επιπέδου λεξιλόγιο αλλά και σύνταξη. Μπορεί να συναντήσεις λέξεις όπως: ύφεση, ανάπτυξη, μετανάστευση, δέσμευση, τόκοι κ.ά. 
  3. Δωρεάν μαθήματα αγγλικών στο youtube με την Μελπομένη! Εκεί θα μάθεις φρασεολογία που δεν είναι γραμμένη στα βιβλία και τις πιο χρυσές συμβουλές επιβίωσης για όλες τις εξετάσεις. Τσέκαρε τι παίζει . 
Ποιό proficiency να διαλέξεις; Michigan ή Cambridge; Διάβασε και αυτό
Γίνεται proficiency χωρίς lower ; Θα το μάθεις εδώ

No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!