Θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθείς για ποιό λόγο θέλεις να δώσεις μια εξέταση αγγλικών. Δεν πρέπει οπωσδήποτε να δώσεις για Proficiency! Στην Ελλάδα έχουμε συνηθίσει να μαζεύουμε πτυχία που συχνά είναι άχρηστα!
Τί γίνεται όταν είσαι ενήλικος και χρειάζεσαι τώρα ένα πτυχίο αγγλικών που να εξυπηρετεί ειδικά τις ανάγκες σου; Ποιό να δώσεις; Ενημερώσου ποιό πτυχίο δέχεται το πανεπιστήμιο στο οποίο πας ή η χώρα στην οποία μεταναστεύεις, ο ΑΣΕΠ κλπ. Πρόσεχε αυτούς τους μύθους!!
Μύθος 1ος : Το Proficiency είναι το ανώτερο από όλα.
Υπάρχουν πολλά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας ανά τον κόσμο. Μπορεί το proficiency σε εμάς να είναι ΤΟ πτυχίο αλλά αυτό δεν ισχύει στην Ασία, στην Αμερική, στην Βρετανία! TOEIC, TOEFL, Pearson Test, IELTS, πτυχία του Trinity College London, TIE και πολλά ακόμα. Όλα αυτά μπορούν να πιστοποιήσουν επίσης επίπεδο C2 όπως και τα σε εμάς γνωστά των Cambridge , Michigan.
Μύθος 2ος: Του Cambridge είναι πιό δύσκολο από του Michigan.
Δεν ισχύει αυτό. Τα δύο πτυχία πιστοποιούν ισάξιο επίπεδο γλωσσομάθειας, άρα δεν ξέρεις πιο καλά Αγγλικά εάν έχεις το αγγλικό πτυχίο και δεν είσαι πιο "δεύτερος" εάν έχεις το αμερικάνικο.
Η αλήθεια εδώ είναι ότι το αγγλικό έχει πιο περίπλοκους και πολυποίκιλους τύπους ασκήσεων και φαίνεται πιο δύσκολο. Με καλή προετοιμασία, όμως, μπορείς να ανταπεξέλθεις, αν το επιλέξεις.
Μύθος 3ος: Το Proficiency αναγνωρίζεται παγκοσμίως!
Μύθος με μια δόση αλήθειας! Ναι, αναγνωρίζεται παγκοσμίως πως έχεις πιστοποιημένο level C2 αλλά αυτό σπάνια βοηθάει, δυστυχώς. Στην Αγγλία σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια και οι μεγάλες επιχειρήσεις απαιτούν IELTS . Στην Αμερική το χαρτί αυτό λέει επίσης λίγα αφού και εκεί σχεδόν όλες οι εταιρείες σε εξετάζουν και τα πανεπιστήμια δεν δέχονται Proficiency.
Μύθος 4ος: Τοu Cambridge είναι πιο ισχυρό.
Όπως τόνισα έχουν την ίδια αξία. Εάν θέλεις proficiency για εντός Ελλάδας δεν υπάρχει διαφορά. Μπορούμε, βέβαια, να πούμε πως το πανεπιστήμιο του Cambridge είναι πιο φημισμένο στην Ευρώπη, αλλά αυτό έχει να κάνει με την δράση του ως επιστημονικός φορέας και την μακροχρόνια διαδρομή του ως κέντρο αξιολόγησης της αγγλικής γλώσσας.
Σύγκρινε περισσότερα πιστοποιητικά με το
1ο ελληνικό Vlog
για τα πτυχία των Αγγλικών.
Ένα επεισόδιο για κάθε πιστοποιητικό με λεπτομέρειες και σχόλια!
TOEFL, TOEIC, LRN, ESB, TIE, IELTS, LnaguageCert, και πολλά άλλα.
Δες την playlist και κάνε subscribe, ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ!!
Περισσότερα για την αγγλική γλώσσα:
Παρακολούθησε το πρώτο θρανίο στο youtube !!
Και άλλα άρθρα για το Proficiency: Proficiency χωρίς lower!
Proficiency - 4 βήματα επιτυχίας!
This comment has been removed by the author.
ReplyDeleteΔε θα μπορουσα να συμφωνήσω περισσότερο! Είμαι καθηγήτρια και ακουω κατι τετοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ! Ημιμάθεια...
ReplyDelete