Monday 6 February 2017

L.O.L.Τί σημαίνουν οι συντομογραφίες των social media στα αγγλικά!

Τα social media είναι στη ζωή μας και μάλιστα αναπτύσσουν δική τους γλώσσα καθημερινά. Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat και δεν συμμαζεύεται. Μάθε επιτέλους τί σημαίνουν αυτές οι συντομογραφίες στα αγγλικά για να μην νιώθεις στην απ'έξω!


FOMO = fear of missing out 
Ο βασιλιάς της συντομογραφίας στα social media. Γεννήθηκε στο twitter και δεν έχει αφήσει ιστότοπο.Κατά βάσησημαίνει "φόβος να χάσεις κάτι επίκαιρο". Δηλαδή φόβος να μην μείνεις εκτός πραγμάτων και θεωρηθείς μπανάλ. Η χρήση του έχει ξεπεράσει το ίντερνετ και πλέον το χρησιμοποιούν κανονικά ως λέξη στον καθημερινό λόγο!! Παραδείγματος χάρη: 
"John was dead and tired after work but his fomo couldn't let him miss the party'' or 

'' Why didn't you show up?You have no FOMO? Everybody was there! ''

IDK = I don't know
Σημαίνει "δεν γνωρίζω". Είναι μια από τις πραγματικές συντομογραφίες του ίντερνετ που γεννήθηκαν απλά για συντομία χώρου και χρόνου. Επιζεί ως σήμερα από το '90.
Like: '' When r u comin' home?'' , '' IDK''

IMHO = In my humble opinion
In my humble opinion σημαίνει "κατά την ταπεινή μου άποψη" και χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε forum και blogs ως εναρκτήριο σχόλιο ενός post. Πολλές φορές ειρωνικά ώστε να δηλώσει περιπαικτική διάθεση. For example: 
'' IMHO you shouldn't criticize her publicly. You do no better as we all know''

L.O.L  = laugh out loud  

Από τα παλιότερα... Σημαίνει "γελάω δυνατά" ή μεταφορικά " γελάω με την ψυχή μου". Το χρησιμοποιείς για να δείξεις ότι σου άρεσε το αστείο του συνομιλητή ή για να σχολιάσεις ότι μια δημοσίευση σε έκανε να ξεκαρδιστείς. 
'' Have you guys seen her outfit? LOL'' 
Έχει αντικατασταθεί πλέον από την :

LMAO = laughing my a** off
Είναι το ίδιο με το LOL μόνο που χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο πλέον, κυρίως σε διάφορα messenger  applications. Προσοχή γιατί είναι απρεπής έκφραση.

JK = Just kidding
Χρησιμοποιείται αντί του ελληνικού "πλάκα κάνω" για να μην πάρει κανείς στα σοβαρά την προηγούμενη δήλωση. Παράδειγμα:
'' I'm the best around here!JK''

Για να μην χάνεις άρθρο και να παίρνεις αμέως ειδοποίηση για όλες τις νέες συμβουλές πάτησε το κουμπί "Παρακολούθηση" και κάνε subscribe στο youtube στην Αρχική Σελίδα. Ακολούθησε στο Google+ για να μην χάνεις τις ανανεώσεις των συλλογών! Μετά συνέχισε να διαβάζεις: 

YOLO  = you only live once!
Αυτό σημαίνει "ζεις μονάχα μια φορά" και έχει γίνει σύνθημα για πολλών ειδών δραστηριότητες εντός και εκτός social media, κυρίως σε νεαρές ηλικίες. Το χρησιμοποιείς αν θέλεις να δικαιολογηθείς για κάτι νέο που δοκίμασες ή γιατί έδειξες κότσια σε μια κατάσταση. Δες αυτό το παράδειγμα: 
" I'm gonna try it out 2night...YOLO'' 

Ξέρεις καμία άλλη συντομογραφία που είδες; Εσύ χρησιμοποιείς καμία; Άσε ένα σχόλιο να μάθουμε και εμείς!!
Περισσότερα άρθρα εδώ
Δες την Μελπομένη σε βίντεο στο κανάλι youtube και κάνε εγγραφή για να μην χάνεις επεισόδιο!!


No comments:

Post a Comment

Ρώτησε τη Μελπομένη και μοιράσου την εμπειρία σου!